Μαΐ 03

Δράση ευαισθητοποίησης παιδιών για τα αδέσποτα

Δράση ευαισθητοποίησης παιδιών για τα αδέσποτα αλλά και γνωριμίας με τους σκύλους πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας με τη συμμετοχή όλων των μαθητών.

Η φιλοζωική ενημέρωση ήταν βασισμένη σε εγκεκριμένα από το Υ.ΠΑΙ.Θ. εκπαιδευτικά φιλοζωικά προγράμματα, τα οποία έχει δημιουργήσει η Διευθύντρια του δημοτικού σχολείου Πλατάνου- Πρασινάδας, πιστοποιημένη ζωοθεραπεύτρια και συγγραφέας φιλοζωικών εκπαιδευτικών βιβλίων, Κατερίνα Παπαποστόλου και εκπονούν η αμκε Ζω.Ε.Σ εθελοντικά σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Μαζί της ακούραστος συνεργάτης και βοηθός, ο Άξελ, ένας σκύλος εκπαιδευτικής διαμεσολάβησης που βρέθηκε πολύ κακοποιημένος στην Αλεξάνδρεια και διασώθηκε από την ίδια, εκπαιδεύθηκε και εδώ και χρόνια βρίσκεται στον χώρο του σχολείου βοηθώντας μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Ο Άξελ ενθουσίασε μαθητές και εκπαιδευτικούς με την εκπαίδευση του και την ενεργή δράση του καθώς  πήρε μέρος σε παιχνίδια κίνησης δείχνοντας τρόπους συμπεριφοράς από τον άνθρωπο σε έναν άγνωστο σκύλο αλλά και όλα τα σήματα επικοινωνίας που κάνει ένας σκύλος για να προσεγγίσει έναν άγνωστο άνθρωπο.

Παράλληλα, έγινε ενημέρωση στους μαθητές για τα αδέσποτα ζώα και για τη μέγιστη πράξη αγάπης και καλοσύνης σε αυτά τα ζώα που είναι η υιοθεσία τους.