Νοέ 06

Εκδήλωση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μακροχωρίου με θέμα: «Φιλαναγωσία – Ο γονεϊκός ρόλος»

Την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023 στις 5 το απόγευμα, το σχολείο μας και η Δημοτική Βιβλιοθήκη – Κέντρο Μουσικής Μακροχωρίου της Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας διοργάνωσαν εκδήλωση με θέμα «Φιλαναγνωσία – Ο γονεϊκός ρόλος». Στόχος της ήταν να ενημερωθούν οι γονείς για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να εμπνεύσουν στα παιδιά τους την αγάπη για το βιβλίο.

Γονείς του σχολείου μας με τα παιδιά τους επισκέφτηκαν τη Βιβλιοθήκη, η οποία λειτούργησε τη συγκεκριμένη ώρα αποκλειστικά γι’ αυτό το σκοπό.

Κύριοι ομιλητές ήταν η κυρία Πρωτοψάλτου Χρυσάνθη, συγγραφέας, η οποία έκανε μια ιστορική αναδρομή στην παρουσία του βιβλίου από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας, τονίζοντας τα οφέλη που αποκομίζουμε από την ανάγνωσή του και ο κύριος Μαδενλής Χάρης, φιλόλογος του Γενικού Λυκείου Μακροχωρίου, ο οποίος ενημέρωσε τους γονείς για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά τους να αποκτήσουν μια σχέση αγάπης με το βιβλίο.

Λίγο πριν το τέλος της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε κλήρωση κατά την οποία 2 παιδιά απόκτησαν από ένα βιβλίο της κυρίας Πρωτοψάλτου.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε ξανά την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου στις 5 το απόγευμα, για τους υπόλοιπους γονείς του σχολείου μας που είχαν δηλώσει ότι επιθυμούν να την παρακολουθήσουν με τα παιδιά τους.

 

.