Μαρ 11

Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα

Την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024, οι Ε΄ και Στ΄ τάξεις του σχολείου μας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα , το οποίο  βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην οδό Προξένου Κορομηλά, δίπλα στη Μητρόπολη. Στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό κτήριο, σχεδιασμένο από τον Ερνέστο Τσίλλερ μετά από δωρεά του Ανδρέα Συγγρού. Στους χώρους του στεγάζεται επίσης το Κέντρο Έρευνας Μακεδονικής Ιστορίας και Τεκμηρίωσης.

Οι μαθητές συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα  «Αποκρυπτογραφώντας Τον Μακεδονικό Αγώνα». Κρυμμένα μηνύματα και καλά φυλαγμένα μυστικά περίμεναν την αποκρυπτογράφηση τους. Επιλύοντας γρίφους και αινίγματα, τα παιδιά ανακάλυψαν όλους τους χώρους του μουσείου φορώντας τον ντουλαμά, την παραδοσιακή φορεσιά των Μακεδονομάχων, και βίωσαν τις πτυχές του Μακεδονικού Αγώνα μέσα από τον διάλογο με τα εκθέματα που κρύβουν… εκπλήξεις! Στο τέλος του παιχνιδιού, ένας αυθεντικός κώδικας μακεδονομάχων οδήγησε τα παιδιά στη λύση του!!!

Τα παιδιά το ευχαριστήθηκαν , το απόλαυσαν και διασκέδασαν την όλη διαδικασία προσκομίζοντας ταυτόχρονα και τα παιδαγωγικά οφέλη της επίσκεψης!

http://imma.edu.gr/