Απρ 07

Διαδικτυακή ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Προϋποθέσεις για τη δημιουργία θετικών σχέσεων και συμπεριφορών κατά την ανατροφή του παιδιού και αντιμετώπιση των αντιξοοτήτων στη ζωή της οικογένειας».

Τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2022, στις 6.30 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή ενημερωτική ημερίδα, με θέμα: «Προϋποθέσεις για τη δημιουργία θετικών σχέσεων και συμπεριφορών κατά την ανατροφή του παιδιού και αντιμετώπιση των αντιξοοτήτων στη ζωή της οικογένειας», η οποία διοργανώθηκε από τους Εκπαιδευτικούς και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας,  σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας.

Αναπτύχθηκαν οι παρακάτω θεματικές ενότητες:

Από την ψυχολόγο  κ. Τσίτσα Δήμητρα

  1. Προϋποθέσεις για τη δημιουργία θετικών σχέσεων και τη θετική πορεία του παιδιού στην οικογένεια
  2. Βασικά χαρακτηριστικά του γονεϊκού ρόλου – πειθαρχία και επιβολή ορίων

Από την κοινωνική λειτουργό κ. Καλαϊτζίδου Αθανασία

  1. Οι βασικές διαστάσεις της ανατροφής των παιδιών
  2. Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε το παιδί μας να μάθει να αναγνωρίζει και να ελέγχει τα συναισθήματά του.

Από την κοινωνική λειτουργό κ. Καλαϊτζίδου Αλεξάνδρα

Οι αντιξοότητες στη ζωή της οικογένειας που επηρεάζουν τη διαμόρφωση θετικών σχέσεων

Η παρουσίαση και ανάπτυξη των παραπάνω θεματικών ενοτήτων ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και κατατοπιστική. Τονίστηκε ιδιαίτερα η σημαντικότητα του ρόλου του γονέα στη διαμόρφωση ενός κλίματος στην οικογένεια , όπου το παιδί θα παίρνει και θα δίνει αγάπη,  θα νιώθει ασφάλεια και αποδοχή, θα έχει  εμπιστοσύνη στον εαυτό του, θα διαμορφώνει υγιείς σχέσεις, θα αναγνωρίζει και θα εκφράζει τα συναισθήματά του, αποκτώντας, με αυτό τον τρόπο,  όλα τα απαραίτητα εφόδια που θα το συντροφεύουν στο ταξίδι του προς την αυτοπραγμάτωση.

Ευχαριστούμε την κ. Τσίτσα Δήμητρα, την κ. Καλαϊτζίδου Αθανασία και την κ.  Καλαϊτζίδου Αλεξάνδρα για τη συμμετοχή τους στην πολύ σημαντική ενημερωτική ημερίδα.

\