Οκτ 13

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

Την Τρίτη 10/10/2023 όλες οι τάξεις του σχολείου μας επισκέφτηκαν την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή Θες/νίκης. Εκεί τα παιδιά συμμετείχαν σε προγράμματα – εργαστήρια βιωματικού χαρακτήρα , τα οποία εκπονήθηκαν από καταρτισμένους παιδαγωγούς.

Οι μικρότερες τάξεις  επισκέφτηκαν το κοτέτσι και συνέλεξαν αβγά ημέρας. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν τους λαχανόκηπους και το θερμοκήπιο του αγροκτήματος. Τέλος, μέσα από ενδιαφέροντα παιχνίδια και πειράματα κατανόησαν ότι όλες οι κατηγορίες τροφίμων είναι απαραίτητες αρκεί να καταναλώνονται στη σωστή αναλογία. Η σωστή διατροφή μπορεί να είναι και απολαυστική!

Οι μεγαλύτερες τάξεις συμμετείχαν στο εργαστήριο με θέμα «Φροντίζω το Περιβάλλον». Ενημερώθηκαν για τη σπουδαιότητα του εδάφους, για τη  δημιουργία και τη διατήρηση της ζωής. Απάντησαν μέσα από διάφορα βιωματικά παιχνίδια στα ερωτήματα: Τι υπάρχει στο έδαφος; Πώς είναι το χώμα; Γιατί είναι τόσο σπουδαίο για τη ζωή; Τι δημιουργούμε με αυτό; Τέλος έγιναν μικροί γλύπτες και δημιούργησαν έργα με πηλό και λάσπη.

Ευχαριστούμε πολύ την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή για την φιλοξενία καθώς και τους εκπαιδευτικούς για την υπέροχη παρουσίαση των προγραμμάτων.